Blog

9 +1 érv a babafészek mellett

2023.01.07 20:43
9 +1 érv a babafészek mellett

A babafészekben alvó kisbabák általában nyugodtabbak, alvásintervallumok hosszabb. Mi lehet az oka ennek és miért vált mára az egyik legnépszerűbb babatextiltermékké a babafészek? Erről olvashattok blogbejegyzésünkben.

1. A babafészek kialakításának köszönhetően gyengéden körülöleli a picit, így az anyaméh biztonságára emlékezteti őt, olyan érzést kelt a kis fiókában, mintha az édesanyja pocakjában lenne, ezáltal a baba sokkal nyugodtabb lesz. Az édesanyák véleménye szerint a babafészekben alvó csecsemők alvásintervalluma hosszabb, a nyugodtabb baba pedig a család kiegyensúlyozottságára is pozitív hatással bír.

 

2. A babafészek szinte bárhol használható – a kiságyban, a kanapén, de akár a járókában is segítségedre lehet. A babafészket akár az utazásokra is magatokkal vihetitek, hiszen kis méretének, könnyű súlyának és puha anyagának köszönhetően könnyen tárolhatók, hordozhatók. Így a babák ismeretlen környezetben is a saját babafészkük biztonságában hajthatják álomra a fejüket.

 

3. A fészek állandó hőmérsékletet biztosít, a levegő mozgása ideális a kisbaba számára, védelmet nyújt a huzat ellen. Kutatások igazolják, hogy a babafészekben alvó kisbabák körében kevesebb a fül- és szemgyulladás.

 

4. Vannak babák, akik csak a szülő megnyugtató szuszogása mellett, testközelben érzik jól magukat és tudnak zavartalanul aludni. A babafészekkel nagyobb biztonságban aludhat köztetek a baba.

 

 

5. A babafészek biztonságos megoldás azokra a különleges családi pillanatokra, amikor a baba köré gyűlnek a rokonok és nem szeretnéd, ha mindenki egyesével kézbe venné gyermeked.

 

6. A babafészek szuper kis játszókuckóként évekig használható.

 

7. Higiénikus, hiszen a legtöbb babafészek mosógépben mosható.

 

8. A megfelelő vastagságú aljal rendelkező babafészek légzésfigyelővel használható.

 

9. Amíg pici a baba a babafészek kiságyban rácsvédőként is funkcionálhat.

 

+1. Szülés után sok anyuka igyekszik a formáját visszanyerni. Ha tornagyakorlatokat végzel, a babafészekben a babát a padlóra helyezheted, így ő kényelmesen nézelődhet, megnyugszik, mert lát téged, te pedig nyugodtan tornázhatsz.

 

Összegezve a babafészek

  • Növeli a baba biztonságérzetét
  • Pozitív hatással van az újszülött közérzetére
  • Segíti az elalvást
  • Javul az alvás minősége
  • Növeli az alvással töltött órák számát
  • Mobilis, könnyen szállítható
  • Kiságyba helyezve ellátja a rácsvédő szerepét is.