Blog

Milyen babatakarót válasszak?

Milyen babatakarót válasszak?

Kismamaként a babakelengye összeállítása közben talán Te is éppen azon gondolkozol, hogy milyen típusú babatakaró lenne a legideálisabb majd kisbabád számára, hogy melyikkel tudna a legjobbakat aludni, hogy melyik lesz majd megfelelő az érzékeny kis bőre számára.

Ha már fogtál a kezedben kisbabát, tudod milyen finom, érzékeny a bőre. Ezért minden olyan textília, ami érintkezik a bőrével legyen gyengéd a bőrhöz, legyen légáteresztő és készüljön antiallergén, vegyszermentes természetes anyagokból. Így akár megelőzheted az egyre gyakoribb allergiát, ekcémát is.

 

 

Érdemes jól átgondoltan választani, hiszen a babatakaró az egyik leggyakrabban használt kiegészítője a babakelengyéteknek. Egy jó minőségű takarót több évig fogtok használni. Hasznos társatok lesz az utazások, kiruccanások, orvoslátogatások, babakocsis séták alkalmával is.

A műszálból készült takaróba a baba beleizzad és emiatt aztán minden bizonnyal nyűgös is lesz, illetve sajnos az izzadsággal a bőrén keresztül még inkább felszívódhatnak a ruhájában, vagy a takaróban lévő vegyszerek, mérgező kemikáliák.

Érdemes tehát természetes anyagú, strapabíró, időtálló stílusú takarót választani. Webáruházunkban arra törekszünk, hogy minden általunk forgalmazott babatakaró megfeleljen a fenti kritériumoknak.

 

 

A természetes anyagokból készült takarók többféle anyagból készülhetnek, pl. bambusz, pamut, merinó gyapjú. A különböző anyagok különböző előnyökkel rendelkeznek, ezért összefoglaltuk nektek, hogy mit érdemes tudni a különböző anyagokról mielőtt babatakarót választanátok.

 

Bambusz babatakaró

A bambusz takaró számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik és különösen gyengéd a baba bőréhez, kiválóan elnyeli a nedvességet, így szárazon tartja babád bőrét.

A bambusz nagyszerű hőszabályozó képességgel bír, télen fűt, nyáron hűt, azaz nem engedi a babádat túlmelegedni, de fázni sem fog alatta. Univerzális takaró, amit egész évben használhatsz altatáshoz, babakocsiba vagy autósülésben.

Érzékeny bőrű babáknak kifejezetten ajánlott, atópiás dermatitis esetén is hatalmas segítség. 100 % bambuszból készül, aminek antibakteriális, gombaellenes és szagsemlegesítő tulajdonságai vannak. Tökéletesen szabályozza a hőmérsékletet, elvezeti a vizet a csecsemő bőréről, és elnyeli a káros UV-sugárzást.

 

 

Merinó gyapjú babatakaró

A merinó egy különleges, prémium  gyapjúfajta, amelyet rugalmasság, finomság, könnyedség és lágyság jellemez, ennek köszönhetően a közönséges gyapjúval ellentétben nem szúr. Különösen télen ajánlott fonal, de véleményünk szerint hőszabályozó funkciója miatt az ebből készült takaró alkalmas négy évszakos használatra. A merinó az egyik leglélegzőbb rost, nagy mennyiségű nedvességet képes felszívni a baba bőréről.

A merinóból készült babatakaró ellenáll a szagoknak. Tökéletesen véd az UV sugárzástól. A merinó gyapjú babatakaró hippoallergén és antibakteriális, taszítja a port és az atkákat. Ideális választás, ha fontos számodra a környezeted védelme, mert a merinó gyapjú takaró 100% -ban képes biológiailag lebomlani. Ráadásul természetes védőréteggel rendelkezik, ami taszítja a koszt, ezért nem igényel gyakori mosást.

Kizárólag "gyapjú" programot használj mosáskor gyapjú mosószert használva, különben tönkre megy a merinó gyapjú babatakaró.

 

 

Pamut babatakaró

Prémium minőségű pamut babatakaróink tökéletesen melegítenek, miközben a bőr szabadon lélegezhet alatta. A pamut takarók nagyon könnyen tisztíthatók, így tökéletesek mindennapi használatra.

 

Len babatakaró

A 100% természetes len anyag kiváló hőszabályozó képessége miatt maximális komfortot biztosít kisbabád számára. A len anyagának magas a nedvszívó képessége, így kiválóan elvezeti a nedvességet a gyermek bőréről. Érzékeny bőrű csecsemők számára kifejezetten ajánlott. Környezetbarát, teljesen lebomlik, nem marad utána ökológiailag veszélyes hulladék. Hypoallergén, antibakteriális, jobb alvást biztosít, erős védelmet nyújt a napsugárzás ellen, nagy légáteresztő képességű, a lenvászon babatakaró természetesen lélegzik, így kiváló kényelmet biztosít.

Magas légáteresztőképességének köszönhetően gyorsan szárad. Nem válik statikussá, mint a mesterséges alapanyagú textíliák. Szöszmentes, így légúti allergiában, asztmában szenvedőknek is ideális. Rendkívül erős, kivételesen hosszú élettartamú.

 

Miért remek döntés, ha len babatakarót választasz?

Csodálatos len című blogbejegyzésünkben bővebben olvashatsz róla.

 

Vékony muszlin babatakarók

Pólyázáshoz is tökéletesek. Nagyon puha, könnyű, szupervékony takarók, amelyek tökéletesek a melegebb napokra, de télen is használhatod otthoni takaróként vagy akár babaplédként/babalepedőként is a kiságyba.

Ha olyan takarót keresel, ami segít elviselni a nyári hőséget, esetleg szeretnéd a kisbabádat takaróval bepólyázás, akkor ezeket a vékony babatakarókat neked találták ki.

Ezeket a vékony takarókat használhatod szoptatáshoz, büfiztetéshez, lepedőnek, de akár a saját válladra is terítheted, amikor éjszaka meg kell etetned, és visszaaltatnod gyermeked. Mivel remekül felszívja a vizet, ezért akár fürdőlepedőnek, kifogónak is bevetheted.

Használhatod pelenkázásnál, árnyékolónak is. Kiváló nedvszívó képessége miatt akár a fürdetésekhez is használható.

A nemes muszlin anyag kiváló hőszabályozó és nedvességelvezető tulajdonságának köszönhetően magas komfortérzetet biztosít a kisbaba számára, mely által javul az alvás minősége.

Érzékeny bőrű babák számára is tökéletes választás a muszlin alapanyag. Minden helyzetben frissességet és biztonságot nyújt kisbabád számára.

Ez egy elképesztően könnyű és selymesen puha takaró, amihez élmény hozzáérni.

 

 

Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni kiválasztani a számodra szimpatikus anyagot.

Mindenképpen vedd figyelembe, hogy minden gyermek más, még testvérek között is előfordul, hogy az egyik gyermek izzadósabb, a hűvösebbet kedveli, míg a másik fázós és szeret jobban bekuckózni.

Javasoljuk, hogy a babakelengye tartalmazzon legalább két négy évszakos takarót és egy kifejezetten vékony babatakarót is a forró napokra.

A higiénia egy csecsemő esetében mindenek felett áll, ezért külön takarót használj a benti pihenéshez, és egy másikat a kinti sétákhoz, hogy az abban lévő port és pollent ne hurcold be a lakásba és a kiságyba. Arról se feledkezz meg, hogy ezek a takarók alapdarabok, számos felhasználási lehetőséggel, ami miatt az egyik mindig mosásban lesz, tehát egy biztosan nem lesz elegendő.

És mi mindenre fogjátok még használni a babatakarót?

 

- kiságyban paplan helyett,

- mindennapos séták során a babakocsiban kocsitakaróként,

- játszószőnyegnek a padlón,

- pelenkázó alátétnek,

- védőnőnél, orvosnál, idegen helyen öltöztetés és pelenkázás során,

- plédnek is kiváló, akár fűben vagy más felületen,

- baba pocakjának melegítésére, főleg, ha hasfájós a kicsi,

- letakarhatod vele a kanapét, amikor azon fekszik a baba,

- egyes változatok törölközőnek, kifogónak is alkalmasak.

 

 

Ne feledd, kisbabád életének minden mozzanatában szüksége van a biztonságra és az egészséges környezetre, amelyet a leginkább Te tudsz biztosítani számára. Egy jól megválasztott babatakaróval a babád mindig biztonságban érezheti magát, mert anya és otthon illata van, így ismeretlen helyen is ugyanolyan nyugodtan pihenhet.

 

Tekintsd meg babatakaró kínálatunkat!